• Кои ще са най-развитите икономики в света през 2050г.

    Кои ще са най-развитите икономики в света през 2050г.

    Светът се променя всяка минута.

    Кои ще са най-развитите икономики в света през 2050г.

    Светът се променя всяка минута. Постоянно ставаме свидетели на икономически спадове и ръстове и политически напрежения. До 2050г. светът ще е съвсем различен. След толкова много години икономическия климат ще се промени на световно ниво.

    PwC, консултантска компания, е направила проучване на база годияен растеж и други фактори, за да определи кои държави ще бъдат с най-развити икономики след 33 години. Държавите са подредени според предполагаемия им стандарт на живот, икономическо и финансово развитие, сигурност и други.

    Според класацията, държави като Великобритания и Германия ще отстъпят в своето развитие, а на тяхно място ще застанат държави като Индия и Бразилия.

    1. Китай
    Челната позиция вероятно е заслужена. Китай и сега се развива много бързо. В момента БВП на страната се оценява на $11,391 трлн.

    2. Индия
    Индия е една от най-многолюдните държави и е напълно възможно след 30 години страната да се нареди сред най-бързо развиващите се икономики.

    3. САЩ
    Мястото на Америка е изненадващо, но и не толкова. В момента ставаме свидетели на трудни времена и несигурност в страната, така че е напълно възможно PwC да се окажат прави.

    4. Индонезия
    Страната изпреварва Англия и Германия, които за момента държат челните позиции. В страната, обаче има редица фактори, които влияят положително на икономиката.

    5. Бразилия
    Страната изпреварва най-развитите икономики в света и застава на пета позиция в класацията. БВП на страната за 2016г. е 1,769 трлн.

    Русия, Мексико, Япония и Германия попълват класацията до 9-то място, а 10-тата позиция е отредена за Великобритания. Ако това наистина се окаже така, страната ще е отбелязала сериозен спад в своята икономика.

    Виетнам, Франция, Италия, Турция и Испания са доста назад в клсацията на PwC. В нея влизат още Саудитска Арабия, Южна Африка и Тайланд, а на последна, 32-ра позиция застава Нидерландия.

    световна икономика развити икономики PwC

    Оценка на новината

    5.00