• Най-младите предприемачи в света на технологиите

    Най-младите предприемачи в света на технологиите

    Стив Джобс и Бил Гейтс са считани за едни от най-младите предприемачи в света.

    Най-младите предприемачи в света на технологиите

    Стив Джобс и Бил Гейтс са считани за едни от най-младите предприемачи в света. И двамата са започнали своя бизнес преди да навършат 25 години. Марк Зукърбърг също попада в тази класация. Той е бил само на 19, когато е станал съучредител на Facebook.

    Представете си, обаче, че има още по-млади от тях, които дори не са имали правото да шофират, когато са стартирали бизнес. Преди време Ви разказахме за мултимилионерите, които още не са навършили 18г., а днес сме подбрали най-младите предприемачи в света на технологиите. Всички те са създатели на успешен бизнес и вече са натрупали милиони.

    Минг Хорн е на 19 години. Тя може да програмира още от детската градина, а когато е на 18 години, създава компанията си KhodeUp. Това е четириседмичен клас за програмиране, който се провежда в Камбоджа. Този проект носи на Хорн награда от конкурса NCWIT Aspirations in Computing.

    Шрея Шанкар е на 18 години. Докато е в колежа девойката решава да покаже своята позиция относно женското присъствие в света на технологиите и създава Camp Sci Girl – безплатна виртуална лятна площадка за момичета, където се изучава информатика.

    Бен Пастернак е само на 16 години, когато създава играта Impossible Rush. Само за два месеца тя събира над 500 000 сваляния, което привлича интереса на Google и Facebook. И двете компании предложили на Бен работа.

    Брук Мартин е 15-годишно момиче от Ню Йорк. Тя успява да впечатли журито на конкурса Shark Tank със своето устройство iCPooch, което позволява двустранна видеовръзка с домашния любимец. След това Брук преработва устройството, за да го превърне в помощ за възрастни хора. 

    Рохан Агравал, на 14 години. Когато е на 12 години, Рохан започва работа като стажант в компанията OLogic, която се занимава с изследвания и проектиране на роботика. След време момчето основава своя компания – Aleopile, консултантска компания, специализирала се в роботиката и уеб-дизайна.

    Шубхам Бенерджи е на 13 години, когато решил да попита Google как незрящите хора четат. Така дошла идеята за създаването на Брайлов принтер. Момчето ползвало комплекта Lego Mindstorm Ev3. След това основал компанията Braigo Labs, в чиито разработки неотдавна инвестира компанията Intel.

    Сороуш Годси е на 13 години, а зад гърба му стоят четири опита за стартъп и два ръководни поста. В момента Годси е генерален директор на Slik Technologies, чрез която се извършват търсения и проследявания на компании въз основа на численост на персонала, посещаемост на сайтове и други.

    Тези деца доказват само, че възрастта не спира никого да прави това, което иска. С малко подкрепа и помощ всеки с предприемачески дух може да успее.
     

    млади предприемачи най-младите предприемачи в света на технологиите

    Оценка на новината

    5.00