• Как Уорън Бъфет постигна доходност от 72 300%?

    Как Уорън Бъфет постигна доходност от 72 300%?

    Преди 46 години предприемачът Уорън Бъфет купува къща на Емералд Бей, където е един от най-красивите плажове по западното крайбрежие на Америка.

    Как Уорън Бъфет постигна доходност от 72 300%?

    Преди 46 години предприемачът Уорън Бъфет купува къща на Емералд Бей, където е един от най-красивите плажове по западното крайбрежие на Америка. Този имот, обаче не е инвестиция. Бъфет купува къщата заради съпругата си – Сюзан Бъфет, която почина през 2004г.

    Къщата разполага с шест спални и разполага с разгърната застроена площ от 333 кв. м. Строителството не е ново. Къщата е приела първите си обитатели през 1936г. Бъфет я купува за 150 000 долара.

    Тази година предприемачът реши да обяви имота за продан. За първи път от 50 години имотът е свободен. Но каква е цената ? Бъфет разчита на своята слава и обявява цена от 11 млн. долара. Дъщерята на Уорън Бъфет – Сузи казва, че в продължение на цели 46 години, къщата на Емералд Бей 27 е събирала хора от три поколения за ваканции и празници.

    Ако се намери купувач, който да похарчи толкова пари, това ще значи, че Бъфет е осъществил доходност от над 72 300% за 46 години.
    В момента инвеститорът е на 86 години, а стойността на богатството му се оценява на 75.9 млрд. долара., което го прави вторият най-богат човек в света.
    И явно има защо. Уорън Бъфет може да осъществи всяка сделка.

    Уорън Бъфет имот на Уорън Бъфет

    Оценка на новината

    5.00