• Критиката е мотивация и води до успех

    Критиката е мотивация и води до успех

    Приемането на критика е трудно, особено когато тя не е градивна.

    Критиката е мотивация и води до успех

    Приемането на критика е трудно, особено когато тя не е градивна. Когато, обаче пред нас стои наш близък и доверен човек и отправя критика към нас е добре да се вслушаме в нея. Понякога това не става, тъй като човешкия мозък е програмиран така, че да се защитава.
    Все пак са нужни доста усилия и самоувереност, за да свикнем с това, че пред нас винаги ще има критика, независимо дали е обоснована или не.

    Ако не се научим да се справяваме с нея, това може да повлияе на нашето професионално израстване, пишат от Lifehack. Това не означава да приемаме всяка критика, насочена към нас. Първо трябва да се изгради един инстинкт, който да разграничава полезното от излишното. Градивната критика може да се разглежда като една много силна мотивация.

    Човек никога не бива да подценява необходимостта да се доказва пред света. Независимо дали критиката е насочена към Вашия личен поглед над света или към професионалното Ви израстване е добре да се научите да приемате критиката, но в никакъв случай не бива тя да замества Вашите лични принципи.

    критика мотивация професионално израстване път към успеха

    Оценка на новината

    0