• Какво не знаем за кибер сигурността?

    Какво не знаем за кибер сигурността?

    Знаете ли как да защитавате личните си данни в интернет пространството?

    Какво не знаем за кибер сигурността?

    Знаете ли как да защитавате личните си данни в интернет пространството? Ясно е, че паролите Ви трябва да бъдат оценени като силни и не е добра идея да посещавате съмнителни сайтове, но се оказва, че това не е съвсем достатъчно, за да гарантира безопасността Ви.

    Pew Research са подбрали няколко заблуди за сигурността в интернет, които са широкоразпространени сред потребителите.

    Ако GPS е изключен, няма да Ви следят
    Малко под 50% от анкетираните не знаят, че спирането на GPS спира следенето. Оказва се, че тази услуга не е единствената, която помага за събирането на лични данни. Свързването на смартфона с клетъчни кули и wi-fi също позволява свалянето на данни и проследяване на местоположението.

    Силната парола гарантира безопасност
    Ако паролата Ви е силна сте в безопасност, но не съвсем. Специалистите по кибер безопасност съветват да активирате двуфакторна идентификация в акаунтите си. Активирайки тази услуга, ще Ви бъде нужен „ключ“, който се изпраща до телефонния Ви номер, веднага след като въведете основната си парола. Можете да влезете в акаунта си само ако имате специалния код. Така дори някой да знае паролата Ви, няма да може да влезе в акаунта Ви, тъй като допълнителната парола се праща на телефонния Ви номер.

    Имейлите Ви винаги са сигурни
    Google и Yahoo криптират имейлите по подразбиране. Тази практика, обаче не е универсална. Gmail известява потребителите, когато изпращат или получават имейл от съмнителен източник. Това е добра практика, тъй като предпазва потребителите от нежелана и съмнителна кореспонденция.

    Според данните на Pew около 73-ма на 100 човека знаят, че използването на публични wi-fi мрежи не се препоръчва при извършване на дейности, изискващи лични данни. Такива дейности са онлайн пазаруване, плащане на сметки, изпращане на пари и други.

    интернет кибер сигурност безопасност в интернет

    Оценка на новината

    0