• Любимите книги на пет от най-успелите личности в света

    Любимите книги на пет от най-успелите личности в света

    Много от най-богатите хора не са завършили висшето си образование, но пък постоянно четат книги, от които черпят идеи и вдъхновение.

    Любимите книги на пет от най-успелите личности в света

    Много от най-богатите хора не са завършили висшето си образование, но пък постоянно четат книги, от които черпят идеи и вдъхновение. Не случайно хората казват, че всяка книга те учи на нещо ново. Шест от най-успелите личности в света също имат любими книги, от които са извлекли ценни съвети, а ето и кои са те.

    Джеймс Горман, изпълнителен директор на Morgan Stanley споделя, че любимата му книга е „Дама, поп, асо, шпионин“ от Джон льо Каре. Тази заплетена шпионска история никак не е лека за четене, но е любима на много читатели, които споделят, че трудно отделят погледа си от редовете.

    Основателят на Apple, Бил Гейтс честичко препрочита “Спасителят в ръжта“ на Дж. Селинджър. При излизането си през 1951г. книгата предизвиква спорове и бива заклеймявана. До ден днешен Селинджър успява да провокира и да предизвика противоречия заради всички тези либералности, описани в книгата му.

    Известният инвеститор и основател на Virgin, Ричард Брансън споделя, че любимата му книга е „I Know Why the Caged Bird Sings” на Мая Анджелоу. Анджелоу е призната писателка, а тази книга е първата и автобиография, която печели литературните критици със своята откровеност и честност.

    Любимата книга на Стив Джобс е за личностно развитие. "The Innovator's Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business“ от Клейтън Кристенсен. Дали Джобс не е взел някои от най-добрите си решения, след като е прочел тази книга?

    Изпълнителният директор на Amazon, Джеф Безос харесва изключиелно много книгата на Казуо Ишигуро „Остатъкът от деня“. Книгата разказва за равносметката след един дълък път, за чувството на гордост, което озарява края на един живот.

    успели личности бестселъри личностно развитие

    Оценка на новината

    5.00