• 4 онлайн платформи за обучение, към които да се насочим

    4 онлайн платформи за обучение, към които да се насочим

    За да бъдем успешни трябва да учим. Това ни казват у дома, в училище и след това в университета и са прави.

    4 онлайн платформи за обучение, към които да се насочим

    За да бъдем успешни трябва да учим. Това ни казват у дома, в училище и след това в университета и са прави. Знанието е основен (но не единствен) фактор за успех. Човек трябва да учи във всяка своя свободна минутка, а най-добре да го прави постоянно.
    Днес технологиите са достатъчно развити, че да ни позволяват сами да избираме кога, къде и какво да учим и то без да се налага да ставаме от собствения си диван.

    Ученето онлайн крие и недостатъци, но предимствата му са много повече. И дори ученето да ни се полуава най-добре в три след полунощ, никой не може да ни спре да трупаме силата на знанията именно тогава. В интернет пространството има хиляди платформи, които предлагат онлайн обучение на различна тематика – от обогатяване на общата култура, през езици и изкуство до ядрена физика (за последното не сме съвсем сигурни).

    Представяме Ви 4 български онлайн платформи, които предлагат редица предимства и не са насочени само към деца и студенти.

    Прознание.бг е виртуална класна стая, която позволява връзка между учител и ученик независимо от разстоянието между тях. Платформата е подходяща за деца от предучилищна до гимназисти, на които им предстои матура. Тя може да затвърди знанията на детето или да даде допълнителни такива. Чрез платформата всеки родител може да е сигурен, че детето му ще учи в удобно за него време и в крайна сметка ще получи достатъчно знания.

    Уча.се е платформа за ученици от 1 до 12 клас. В нея са достъпни видео уроци по всеки един предмет, който се изучава в училище. Платформата опровергава твърденията, че децата не се интересуват достатъчно от учене. От създаването й до сега са изгледани над 20 млн. видеа. Това, което я прави изключително подходяща е, че не поставя всички деца под общ знаменател. Всяко дете е различно и възприема учебния материал с различно темпо, така че платформата може да се нарече частен учител. Тя работи самостоятелно с всеки и се стреми да следва неговото темпо, вместо детето да следва нейното.

    SoftUni е първият виртуален университет в България. Платформата е насочена към всеки, който иска да „учи чрез практика“. Обучаващите се се учат на програмиране и затвърждават наученото чрез практика. Освен това, университетът предоставя възможност за дистанционни обучения, някои от които са безплатни, които са съобразени, както с възрастовата група, така и с нивото на познания.

    Телерикакадемията е насочена към всеки, независимо от възрастовата група, който иска да се подготви за работа в мрежата. Академията е разделена на няколко нива – детска, ученическа и софтуерна. Всеки обучаващ се има възможност да се възползва и от физическо обучение в школите на Телерик. За да влезете в Академията трябва да положите три теста, които да установят нивото Ви на познания. Те включват английски език, IQ тест и информационни технологии.

    Академията на Телерик SoftUni Уча.се Прознание.бг онлайн обучения

    Оценка на новината

    5.00