• 10-те най-добри книги за маркетинга

    10-те най-добри книги за маркетинга

    И тъй като днес сме на тема маркетинг решихме, че е добра идея да Ви споделим за няколко добри книги, които разкриват тайните на тази „наука“.

    10-те най-добри книги за маркетинга

    И тъй като днес сме на тема маркетинг решихме, че е добра идея да Ви споделим за няколко добри книги, които разкриват тайните на тази „наука“. Истината е, че универсални стратегии няма. Всеки ден пазарът се мени и изисква нови идея, а маркетингът трябва да отговори.

    Все пак тази селекция на Джефри Джеймс, представя няколко книги, които имат на какво да е научат.

    1. „Изключителни заблуди на народа и лудостта на тълпите“ от Чарлз Маккей – книгата определя основни черти от груповото мислене. Маккей обяснява защо съществува модата и как една тема завладява умовете на хиляди.

    2. „Дългата опашка: Защо бъдещето на бизнеса е в продаването на по-малко от повече“ от Крис Андерсен – най-общо казано, Андерсен разсъждава какви продукти доминират през 20-ти и 21-ви век.

    3. „Герила маркетинг“ на Джей. К. Левинсън – книгата обяснява подробно защо рекламата струва скъпо.

    4. „Маркетинг на позволението“ от Сет Годин – Годин набляга на това, че маркетинг съобщенията трябва да спрат, защото хората не се нуждаят от тях.

    5. „Биология на купуването“ от Мартин Линдстром – как са свързани маркетингът и неврологията? Линдсторм знае.

    6. „Позициониране. Битката за ума ти“ от Ал Райс и Джак Траут – книгата обяснява как една компания трябва да се впише сред конкуренцията.

    7. „Влиянието“ на Робърт Чалдин – знаете ли как работи психологията? Д-р Чалдин обяснява как да накараме хората да купуват.

    8. „Да продадеш невидимото“ от Хари Бекуит – според Бекуит икономическата трансформация се състои в създаването на връзки с хората, с които работим.

    9. „Животът на Пи Ти Барнам“ от Пи Ти Барнам – книгата се фокусира над личното брандиране.

    10. „Да прекосиш пропастта“ от Джефри Мур – Мур успява съвсем точно да определи разликата между иноваторите и „мудните“ хора.

    личностно развитие реклама книги за маркетинга

    Оценка на новината

    5.00