• Как Google ще привлече близо 1 млрд. нови потребители?

    Как Google ще привлече близо 1 млрд. нови потребители?

    Компанията Google е обявила, че е позволила на девет индийски езика да работят с новият Al-активиран преводач google translate.

    Как Google ще привлече близо 1 млрд. нови потребители?

    Компанията Google е обявила, че е позволила на девет индийски езика да работят с новият Al-активиран преводач google translate. Удвoен е броя на индийските езици на персонализираната мобилна клавиатура Groard на 22. Това разширение ще позволи на милиони индийски потребители да пишат и дори да търсят емоджи и гиф-ове на родния си език.

    Ето защо Google е толкова заинтересован от индийските езици: 234 милиона от 409 милиона потребители на интернет в Индия - близо 60% - се занимават с интернет, според ново проучване на Google и KPMG.
     

    Броят на уеб потребителите които не използват английски се очаква да се увеличи. Проучването предвижда че до 2021г ще има 536 милиона потребители, ползващи индийски език онлайн, почти три пъти повече от броя на англоговорящите потребители в света. За справка, през 2011г. потребителите, чиито основен език е индийски са били около 42 млн. души. Има около 900 милиона индийци, които все още не са онлайн. Именно те са таргета на Google. Индия планира да предостави безплатен wi-fi на повече от 1000 села.
     

    Приблизително 30 езика се говорят в Индия, а диалектите в страната наброяват повече от 1600. Много от тях имат уникални скриптове и ползването на техния текст изисква реконструкция на Интернет архитектурата. Половината от Интернет съдържанието понастоящем е на английски според Google.Всичко това означава, че около 900 млн. души от Индия не могат да използват интернет, тъй като не знаят или знаят твърде слабо английски език. Ето защо Google стартира няколко други инициативи насочени към увеличаване на проникването на интернет в Индия, включително безплатна wi-fi мрежа на 100 железопътни станции и партньорство с индийската компания Tata, за да научат жените в селските райони да използват смартфони.

    google смартфони интернет Индия език в интернет

    Оценка на новината

    0