• Вдъхновяваща история на един предприемач, започнал бизнес с $250

    Вдъхновяваща история на един предприемач, започнал бизнес с $250

    През 2011г. Дейвид Хендрикс е на 23 години, напуснал колеж и отглеждащ болно кученце.

    Вдъхновяваща история на един предприемач, започнал бизнес с $250

    През 2011г. Дейвид Хендрикс е на 23 години, напуснал колеж и отглеждащ болно кученце. Задлъжнял с 20 000 долара към ветеринарти клиники, които се опитвали да помогнат на Уилям, кученцето на Дейвид. Дейвид е запален скейтър и един ден, докато кара скейт му хрумва, че може да прави нещо, за да помогне на Уилям.

    Решава да прави щамповани тениски и скейтове и да финансира лечението на домашния си любимец. Той продава стария си iPhone за $250 и купува машина за щамповане и няколко бели тениски, на които отпечатва снимка на Уилям. За да успее да ги продаде, обаче му е необходима реклама и Дейвид започва да гледа клипчета в YouTube, които го научават как да си направи сайт.
     
    Така Дейвид създава Hendrick & Co. Всяка тениска се продава за $25, а той отделя по $10, за да помага на Уилям и на други животинки като него. В началото продажбите били твърде слаби, но Дейв не се отказал. След време Orange Country Register публикували статия за Дейвид и неговата дейност на главната си страница и това привлякло хиляди клиенти.

    В онзи съдбовен ден, Дейвид получил цели 80 поръчки, а скоро започнал да получава все повече и повече. Компанията се движи под мотото „Кажете ни и ще го спасим“. Дейвид е помогнал на много кучета, пострадали от боеве, костенурки, порчета и дори маймунки, пострадали по един или друг начин.

    До сега Hendrick & Co. е дарила над половин милион долара за лечението на различни животинки. През 2013г. Дейвид решава да смени щампованите скейтове с различни аксесоари за животни като дрешки и играчки. А, що се отнася до Уилям, който е вдъхновил този прекрасен проект – той е жив и здрав, радва се на внимание и обич от хиляди хора по света, които помагат на други животни и се радват на здравия Уилям.

    предприемач Hendrick & Co. ветеринарна клиника благотворителност

    Оценка на новината

    0