• Чатботовете ще намалят разходите на бизнеса с 8 млрд. долара за година

    Чатботовете ще намалят разходите на бизнеса с 8 млрд. долара за година

    Бизнесът ще намали разходите си с близо 8 млрд. долара на година, благодарение на чатботовете.

    Чатботовете ще намалят разходите на бизнеса с 8 млрд. долара за година

    Бизнесът ще намали разходите си с близо 8 млрд. долара на година, благодарение на чатботовете. Това би трябвало до се случи до 2022г., показва проучване за използването на програми за обслужване на потребители.

    Според проучването на Juniper Research здравеопазването и банковите институции ще бъдат първите, които ще се възползват от новите чатботове, тъй като това са сектори, силно свързани с общуването с хора.

    Според данните от проучването в следващите пет години близо 90% от завките в тези два сектора ще се приемат от чатботове. Очаква се това да намали разхода с 0,70 долара на човек. Освен съкращаването на разхода, може да се очаква и съкращаване на времето за обработка на документи, като някои експерти смятат, че това време ще бъде с 4 минути по-малко, отколкото сме свикнали. Именно това ще доведе със себе си и намаляване на разхода.

    Дори в момента чатботовете успяват да спестят около 20 млрд. долара в глобален мащаб. Единствен недостатък е, че способността да се справят с някои човешки проблеми не е съвсем развита.

    Именно затова Juniper прогнозира, че ще бъдат нужни около 5 години, в които тези технологии ще се развият достатъчно, че да се справят с най-сложните поставени им задачи.
    И тъй като тези технологии спестяват ресурси и време е много вероятно те да съкратят милиони работни места в секторите, където ще бъдат най-ползвани.
     

    бизнес Разходи нови технологии чатботове

    Оценка на новината

    0