• Кои са професиите на бъдещето според Бил Гейтс

    Кои са професиите на бъдещето според Бил Гейтс

    Светът се променя. И ако не искаме да изоставаме, ние също трябва да се променяме.

    Кои са професиите на бъдещето според Бил Гейтс

    Светът се променя. И ако не искаме да изоставаме, ние също трябва да се променяме.
    Бил Гейтс е човек, постигнал много в живота си. Той е най-богатия човек в света и основател на технологичния гигант Microsoft. Гейтс сподели, че ако това не се беше случило и неговата кариера стартираше през 2017г. той щеше да избира между три основни сфери – биотехнологии, енергия и изкуствен интелект.

    Това той сподели в писмо, адресирано до всички, които завършват колеж през 2017г. Гейтс казва, че изкуственият интелект е една добра възможност, защото съвсем скоро ще направи живота на хората по-продуктивен и по-лесен.

    От скоро се работи и по това енергията да стане по-чиста и достъпна и когато това се случи ще бъде от огромно значение в борбата с бедността и резките климатични промени.
    Човекът се нуждае и от биотехнологиите, за да се превърне в по-здрав индивид, живеещ по-дълго.

    Бил Гейтс дава и още един добър съвет на младите, които тръгват по своя кариерен път. Той споделя, че когато е започнал да работи по Microsoft той е смятал, че интелигентността е достатъчна, за да управляваш екип. „Интелигентността се проявява в различни форми. Аз смятах, че е достатъчно да напишеш добър код, за да управляваш маркетинг екип. Но грешах.“, пише Гейтс в писмото си.

    Много по-добре е да се научите да разпознавате хората и да оценявате качествата им. И колкото по-скоро се научите на това, толкова по-бързо животът Ви ще стане по-добър, допълва милиардерът.
     

    изкуствен интелект Бил Гейтс кариера биотехнологии кариерен път

    Оценка на новината

    0