• Коя е любимата книга на Бил Гейтс

    Коя е любимата книга на Бил Гейтс

    Бил Гейтс е най-богатия човек в света. Той неведнъж споделя, че обожава да чете и го прави винаги, когато има свободно време.

    Коя е любимата книга на Бил Гейтс

    Бил Гейтс е най-богатия човек в света. Той неведнъж споделя, че обожава да чете и го прави винаги, когато има свободно време. Много студенти и млади специалисти пишат на Гейтс в Twitter, за да му искат съвети, но той винаги им препоръчва книги.

    Милиардерът, обаче си има една любима книга, която препоръчва на всеки, независимо от искания съвет. И това е “The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has Declined“, написана от психолога Стивън Пинкър.

    Пинкър развива своята теза, че в последните векове насилието е намаляло, макар че не забелязваме. Разбира се, толкова амбициозно понятие се нуждае от доказателства.
    Тезата има и други привърженици. Един от тях е Марк Зукърбърг, който неведнъж се е изказал положително за книгата.

    „Пинкър ни показва, че светът става по-добро място. Нашето е време е най-мирното време в цялата човешка история. И това е важно, защото ако мислиш, че света се подобрява, ще убедиш и други хора. Това не означава, че сериозните проблеми трябва да се игнорират.“, коментира Гейтс.

     

    Бил Гейтс любимата книга на Бил Гейтс The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has

    Оценка на новината

    5.00