• Бизнесът не е доволен от образованието във висшите учебни заведения

    Бизнесът не е доволен от образованието във висшите учебни заведения

    Бизнесът гледа с огромно недоверие към българското образование. Това е коментар на доц. Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане (ВУЗФ).

    Бизнесът не е доволен от образованието във висшите учебни заведения

    Бизнесът гледа с огромно недоверие към българското образование. Това е коментар на доц. Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане (ВУЗФ). Според него висшите учебни заведения в страната трябва да променят своята система.

    Добра промяна ще бъде ако университетите се ориентират към научно-приложни изследвания. Създавайки добър продукт, учебните заведения ще докажат, че са полезни за обществото, коментира Вазов.

    Според него университети трябва да помислят над варианта да създават магистратури съвместно с компании и корпорации. Такова партньорство ще даде на студентите много повече знания и ще ги подготви за конкретна специалност.

    Вазов сподели, че в момента се разработва нова стратегия, която ще има за цел да повиши качеството на образование във висшите учебни заведения. Новата програма ще има за цел и увеличение на инвестицията в преквалификацията на преподаватели.

    университети бизнес в България висши учебни заведения висше образование

    Оценка на новината

    5.00