• Джак Ма: След 30 години ще работим по четири часа, четири дни в седмицата

    Джак Ма: След 30 години ще работим по четири часа, четири дни в седмицата

    Джак Ма, основателят на един от най-големите онлайн търговци – Alibaba, смята че след 30 години работното време на всички нас ще бъде много по-къс.

    Джак Ма: След 30 години ще работим по четири часа, четири дни в седмицата

    Джак Ма, основателят на един от най-големите онлайн търговци – Alibaba, смята че след 30 години работното време на всички нас ще бъде много по-къс. Ма предрича, че след три десетилетия хората ще работят само по четири часа на ден.

    Работната седмица, пък ще се скъси на четири дни. „Дядо ми работеше по 16 часа на ден и обработваше земеделска земя. Той мислеше, че е много зает. Сега ние работим по 8 часа на ден, пет дни в седмицата и смятаме, че сме много заети.“, казва Джак Ма.

    Подобна прогноза е направил и икономиста Джон Кейнс през далечната 1930г. Това Кейнс е смятал, че след 100 години работната седмица ще бъде около 15 часа, тъй като автоматизацията ще поеме много от работата.

    Джак Ма смята, че хората ще могат да пътуват до много повече места. Сега обикновения човек посещава около 30 места през целия си живот, а след 30 години хората ще имат възможност да посещават около 300 места.
    Ма предупреждава, че прехода към това бъдеще ще бъде много труден.

    Alibaba Джак Ма работни часове работна седмица

    Оценка на новината

    5.00