• Илън Мъск готви удар за Apple Music и Spotify

    Илън Мъск готви удар за Apple Music и Spotify

    Основателят на Tesla Илън Мъск подготвя нов проект, който силно ще удари по едни от най-големите компании в света. Предприемачът води преговори със звукозаписни компании, като целта му е да създаде собствена услуга за стриймване.

    Илън Мъск готви удар за Apple Music и Spotify

    Основателят на Tesla Илън Мъск подготвя нов проект, който силно ще удари по едни от най-големите компании в света. Предприемачът води преговори със звукозаписни компании, като целта му е да създаде собствена услуга за стриймване. Ако този проект се окаже успешен компании като Spotify и Аpple Music могат сериозно да пострадат.

    Макар, че за момента информацията не е потвърдена, Мъск не я и отрича. На въпросите относно проекта Мъск отговори: „Вярваме, че е много важно изживяването в колите да бъде изключително и смятаме, че нашите клиенти трябва да могат да слушат музика откъдето пожелаят“.

    От този отговор може да се направи извод, че услугата ще бъде вградена в модулите на Tesla, които вече имат интернет свързаност. Според някои източници услугата вероятно ще предлага уеб-радио като Pandora, но и стрийминг като Spotify.

    Автомобилите на Tesla се предлагат с вградена услуга Spotify в Австралия, Хонг Конг и Европа, а в САЩ и Канада електромобилите работят със Slacker.

    Tesla Spotify Илън Мъск стрийминг платформа Apple Music

    Оценка на новината

    5.00