• 300 свободни работни места обявиха работодателите от Банско

    300 свободни работни места обявиха работодателите от Банско

    Гладът за висококвалифицирани кадри се усеща най-вече през лятото. Макар през този сезон най-актуално да са морските курорти, от кадри се нуждаят и зимните курорти.

    300 свободни работни места обявиха работодателите от Банско

    Гладът за висококвалифицирани кадри се усеща най-вече през лятото. Макар през този сезон най-актуални да са морските курорти, от кадри се нуждаят и зимните курорти. Като Банско, където в бюрата по труда са регистрирани 300 свободни места в хотелиерския и туристически бранш.

    И в този сектор най-търсени се оказват барманите и сервитьорите, за които са обявени цели 70 свободни места. Банско си търси и 37 готвачи, които да хранят гостите в местните ресторанти. Липсата на кадри и тук може да се обясни с ниските заплащания. Сервитьорите и барманите получават заплата в размер на 500 лв. Малко по-високи са заплатите са администраторите на хотелите – 650 лв., а както и в морските курорти и тук най-високите заплати са за готвачите – 800 лв.

    Работодателите в Банско се нуждаят от нови служители и в туристическия бранш. Голяма част от хората, работещи в този сектор, напускат през лятото, за да работят на морето, защото в момента заплатите там са много по-високи.

    Работодателите от морските курорти са готови да предложат и много по-добри условия. Някой от тях са склонни да наемат хора и от близките градове и да им плащат транспорта, други осигуряват порциони и безплатни квартири.
    Голяма пречка за намирането на подходящи кадри е и изискването за два езика, като най-често се изискват английски и немски, или английски и френски.

    нови работни места сезонна работа заплати в сектора заплати на бармани

    Оценка на новината

    5.00