• Уча.се с номинация от МОН за световна награда на ЮНЕСКО за използване на технологиите в образованието

    Уча.се с номинация от МОН за световна награда на ЮНЕСКО за използване на технологиите в образованието

    Наградата на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа е учредена през 2005 г. с цел да отличава иновативните образователни проекти и се финансира от Кралство Бахрейн

    Уча.се с номинация от МОН за световна награда на ЮНЕСКО за използване на технологиите в образованието

    Българският образователен портал Уча.се е номиниран от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Номинацията е направена след като Министерството е поканено от името на Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова да предложи проект с доказан позитивен ефект по отношение подобряване на достъпа до качествено образование или на ученето през целия живот.

    Наградата на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа е учредена през 2005 г. с цел да отличава иновативните образователни проекти и се финансира от Кралство Бахрейн. Тазгодишното й издание ще отличава организации и отделни лица, които прилагат нови практики в областта на информационните и комуникационни технологии. Кандидатурите ще бъдат оценявани от международно жури, като Генералният директор лично ще излъчи измежду най-добрите кандидатури двама лауреати.

    Уча.се е българският избор като водещата платформа с над 400 000 регистрирани ползватели и над 25 000 000 изгледани видео урока. Уча.се се утвърди сред учениците като предпочитан метод за подготовка за училище, благодарение на разбираемото и интересно представяне на уроците.

    Критерии при оценяването на кандидатурите от международното жури ще бъдат: продължителност на проектните дейности (тя трябва да е поне една година, за да има доказани резултати); иновативност и отвореност на съдържанието; наличието на доказателство за устойчивост на номинацията в средносрочен и дългосрочен план; да кандидатстват за първи път за тази награда.

    „Отиваме на световно! Като малък мечтата ми беше да представям България на световно първенство по футбол. Ето, че пак сме на световно, но по образование! През 2012 г. се завърнах в България, за да създам силен екип от вече над 80 човека и да развиваме Уча.се. Завърнах се, защото обичам България и искам да подобрявам живота на хората тук около нас. Именно затова, за мен и екипа ми ще е чест да представим България по най-добрия начин. Българите сме способни да правим неща на световно ниво!“ – споделя с ентусиазъм основателят на Уча.се Дарин Маджаров.

    Министерството на образованието и науката Уча.се Кралство Бахрейн ЮНЕСКО

    Оценка на новината

    0