• VR разходка в град от бъдещето на Webit 2018

    VR разходка в град от бъдещето на Webit 2018

    Екстремен състезателен тур ще представи първия комплекс от смесен тип в България

    VR разходка в град от бъдещето на Webit 2018

    Посетителите на тазгодишния фестивал Webit (26-27 юни, 2018) ще имат възможността да се потопят в уникално изживяване и първи да опитат съвременните решения в използването и създаването на виртуална реалност.

    Тройна VR иновация е подготвила една от най-големите инвестиционни и строителни компании – Garanti Koza, в партньорство с Италия Моторс и Animajor студио.

    За първи път посетителите на събитието ще видят един иновативен подход към представянето на строителни инвестиции. За няколко наситени с емоция минути те ще станат част от стила на живот в първия отворен жилищен комплекс от смесен тип в България - Grand Kanyon. И всичко това – през едно екстремно предизвикателство, което ще разбие досегашните ни представи за виртуална реалност.

    Всеки посетител ще може да се качи на Primavera - най-новия модел на легендарния скутер Vespa - символ на свободата, въображението и един от знаците на съвременната поп култура и модерния градски начин на живот. След това, благодарение на VR технологията, скутерът ще се превърне в летяща Vespa от бъдещето, която ще потегли на екстремна състезателна обиколка из Grand Kanyon. В него жилищната сграда е на пешеходно разстояние от мола, ултрамодерни спортни центрове, ресторанти и кафенета и близък огромен парк. VR турът през всички тях ще разклати усещането за сигурност и ще даде възможност за адреналиново преживяване и 360-градусов поглед от високо над квартал Младост и цяла София.

    Виртуалното приключение е изцяло изградено в България от Animajor – иновативно студио, специализирано в различни VR и AR технологии. Това е първият им проект за родна земя от 6 години насам. Студиото е основано от завършилия във Великобритания 3D аниматор Явор Бонев през 2011 като първата компания в света, специализирана в холограмната анимация. От тогава са създали над 100 дигитални решения за различни сектори и клиенти във Великобритания, Франция, Германия, Ливан, Ангола, Алжир и много други държави. Режисьор на проекта е самият основател на компанията, чиято основна цел е да изгради едно незабравимо преживяване както за хората, които за първи път ще сложат VR очила, така и за онези, които вече многократно са ползвали технологията.

    Garanti Koza е една от най-напредничавите международни компании, с 62 годишен опит в областта на строителното предприемачество и 29 годишен опит в областта на недвижимите имоти. Първият й проект в България е комплексът Grand Kanyon, който в момента се строи в Младост.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00