• „Днес разоряват нас, утре може да сте вие!“

    „Днес разоряват нас, утре може да сте вие!“

    Промените в 18-ти параграф от Закона за енергетиката, накара 274 собственици на малки електроцентрали да започнат организирането на протести под наслов „Днес разоряват нас, утре може да сте вие!“.

    „Днес разоряват нас, утре може да сте вие!“

    Промените в 18-ти параграф от Закона за енергетиката, накара 274 собственици на малки електроцентрали да започнат организирането на протести под наслов „Днес разоряват нас, утре може да сте вие!“. Според тях, измененията в закона ги поставят пред сигурен фалит.

    Очакванията за промените в закона бяха за облекчаване изплащането на кредити, плащането на данъци и подпомагане на семейните бюджети, но вместо това собствениците на ВЕИ са още по-затруднени. Те се оплакват, че в момента генерират само загуби, защото законово определените годишни приходи не покриват дори половината от годишните им разходи.

    Някои от собствениците на ВЕИ смятат да се обърнат към Европейската комисия, относно неизпълнението на бизнес плановете им.

    „Ние инвестирахме в отдалечените селски региони и вместо да ни подкрепя, държавата ни смачка. Бизнесите ни са напълно прозрачни и най-вече изцяло български, плащаме 7 различни данъка на държавата, а те ни набеждават за милионери и олигарси” – коментират разочарованите собственици на ВЕИ.

    Проблемът тук е, че дори и с фалит, нещата не приключват. При евентуален фалит на някоя от електроцентралите, собствениците ще търпят санкции за неизпълнение.

    Закона за енергетиката собственици на малки електроцентрали излизат на пр ВЕИ електроцентрали

    Оценка на новината

    5.00