• Първият център за социални иновации, в България, отвори врати

    Първият център за социални иновации, в България, отвори врати

    A hub – това е първият център за социални иновации в България.

    Първият център за социални иновации, в България, отвори врати

    A hub – това е първият център за социални иновации в България. Неговата цел е да срещне неправителствения сектор с представителите на бизнеса. Ако имате бизнес и Ви се ще да се включите в социален проект, то A hub е Вашето място.

    Тази идея вече е доста популярна в света, но в България идеята е съвсем нова. Тя е реализирана по инициатива на фондацията „Заслушай се“ и с подкрепата на Telus International и Български център за нестопанско право.

    Центърът ще бъде мястото, където бизнесът може да окаже подкрепа на нуждаещите се.
    „Не искаме периодична благотворителност. Според нас бизнесът трябва да се стреми да промени обществото.“, коментира Ашод Дерандонян, председател на „Заслушай се“.

    A hub дава предимства и на двата сектора – бизнесът може да докаже, че не работи само за пари и внася иновации, за да промени мисленето, а неправителствения сектор ще достигне до алтернативно финансиране.

    Дерандонян смята, че мисленето на българина трябва да се промени. България не е бедна страна, но насочва обществените средства грешно. Създателите на хъба ще се срещат с различни организации и групи, борещи се за помощ за нуждаещите се. Така хъба и организациите ще си съставят ясна картина за нуждите, ползите и помощта, която може да се даде.

    бизнес иновации A hub социален експеримент център за социални иновации неправителствен сектор

    Оценка на новината

    0