Еволюция на колелото – нов модел електрически велосипед

Двама българи Галин Бонев и Галин Атанасов от Варна са участвали в специализираното изложение с разработен уникален модел на електрически велосипед.

image

Двама българи Галин Бонев и Галин Атанасов от Варна са участвали в специализираното изложение с разработен уникален модел на електрически велосипед.

Днес по света има над 1 милиард велосипеда, което прави колелото най-масово разпространеното транспортно средство. Първите велосипеди в Европа навлизат още през 18-19 век. Външният вид на всяко от превозните средства е различен, но основата им е една и съща – рамка, две свързващи колела, кормило, седалка и педали за задвижване. В последствие се появяват различни екстри и подобрения. В последно време се появяват много нови видове и подвидове, по този начин класификацията се променя.

Eurobike е най-големия международен панаир за велосиреди. В него се представят новостите в бранша както и се очертават тенденциите за следващата година. Панаира се провежда в   Фридрихсхафен, Германия, веднъж годишно. Двама българи Галин Бонев и Галин Атанасов  от Варна са участвали в специализираното изложение с разработен уникален модел на електрически велосипед.

Моделът на колелото е направен от дърво, има вградени батерии и развива до 25 км. в час, подходящ е за хора с двигателни проблеми. Литиево-йонните клетки, който са изполвани, се вграждат в рамката на колелетата и асемблират в различни форми. Представянето на модела колело от двамата младежи на изложението в Германия се превърна в сензация. Медиите го нарекоха „изкуство“.

Двамата варненци изработват дървените версии на велосипедите, които се сглобяват изцяло във Варна.

Най-популярни електрическите колела са в В Холандия и Германия. Галин Бонев и Галин Атанасов  са се посветили на популяризирането на този модел в България.

Още новини от Произведено в България