• Съдът отмени скъпите винетки

    Съдът отмени скъпите винетки

    След подадени жалби от страна на физически и юридически лица по повод увеличението на винетните стикери, съда постанови, че новите цени на винетките са незаконни.

    Съдът отмени скъпите винетки

    След подадени жалби от страна на физически и юридически лица по повод увеличението на винетните стикери, съда постанови, че новите цени на винетките са незаконни. Това реши тричленен състав на Върховния административен съд. Решението обаче, може да бъде обжалвано, тъй като не е окончателно.

    Според регионалния министър Лиляна Павлова, винетките са напълно законни и държавата има намерение да обжалва решението на съда. „Дори и да се установи, че решението за увеличение е незаконосъобразно, ние ще обжалваме, за да ни дадат правото да го направим такова. Към момента решението на съда е, че винетните стикери са увеличени в разрез със закона, но не се споменава нищо за това, че цените са незаконни.” – коментира тя.

    Реално, дори и съда да постанови незаконно увеличение, той осъжда процедурата, а не самите цени на винетките.  Павлова коментира още, че ако решението на съда остане такова, пари за вече закупените винетки няма да бъдат връщани. Освен това, дори цената на винетките да бъде намалена, през 2017г. тя пак може да се увеличи.

    винетки цени на винетки новите цени на винетките са незаконни винетни стикери винетките са незаконни

    Оценка на новината

    0