• Пускат метрото до кв. „Хладилника”

    Пускат метрото до кв. „Хладилника”

    След 2-годишен строеж на отсечката от метростанция „Джеймс Баучер” до ул. „Сребърна”, от днес кв. „Хладилника” вече е достъпен и с метро.

    Пускат метрото до кв. „Хладилника”

    След 2-годишен строеж на отсечката от метростанция „Джеймс Баучер” до ул. „Сребърна”, от днес кв. „Хладилника” вече е достъпен и с метро. Очакванията за пускане на железницата бяха за след 10 дни, но това се случи преди очакваната дата. С пускането на метростанция „Витоша”, дължината на метрото става 40 км. и вече разполага с 35 метростанции из столицата. Очаква се новата отсечка да увеличи пътникопотока от пътуващи с метрото с 20 хил. души дневно. По този начин, броят на пътуващите в работен ден ще се увеличи до 350 хил. души.

    От метростанция „Витоша” до централните части на града ще се стига за около 6 минути, а разписанието на влаковете няма да е по-различно от това на останалите метростанции. Новата метростанция има 6 изхода, към 6 ключови места около нея: бул. „Черни връх” с ул. „Хенрих Ибсен”, ул. „Сребърна” с ул. „Филип Кутев”.

    Метростанция „Витоша” е боядисана в природни цветове: зелено, кафяво, синьо и бяло, като идеята е цветовете да напомнят на планината, която е в непосредствена близост до метростанцията.

    В момента средствата на „Метрополитен” са насочени към строителството на третия лъч на метрото, който ще свързва кварталите „Левски” и „Овча купел”. Надеждите на столичани са метростанция „Витоша” да не е последната спирка на втория лъч на метрото.

    За съжаление разширението на втория лъч на метрото не мина и без усложнения. Част от бул. „Черни връх” пропадна на няколко пъти, заради строежа.

    Като жест от Столична община, днес след 14:00ч. до края на деня, всеки, който се качи в метрото от метростанция „Витоша” ще пътува безплатно.

    метростанция „Витоша” метро до Хладилника втори лъч на метрото трети лъч на метрото

    Оценка на новината

    0