• Бизнесът в България иска по-малко почивни дни. 2017г. била мързелива

    Бизнесът в България иска по-малко почивни дни. 2017г. била мързелива

    Асоциацията на индустриалния капитал в България проведе анкета сред свои членове, която целеше да покаже  отношението спрямо три последователни почивни дни през май.

    Бизнесът в България иска по-малко почивни дни. 2017г. била мързелива

    Асоциацията на индустриалния капитал в България проведе анкета сред свои членове, която целеше да покаже  отношението спрямо три последователни почивни дни през май. Оказва се, че бизнесът в България иска точно определен брой работни дни всяка година – 251.

    Според проучване загубите на икономиката, заради почивните дни тази година, са на стойност 1 млрд. лв. През 2017г. има само 248 работни дни и цели 117 почивни. Според Васил Велев, председател на АИКБ не бива да се дават толкова почивни дни, ако искаме ръст в икономиката.
    Той определи годината като една от най-мързеливите, заради многото почивни дни.

    53% от анкетираните фирми заявяват, че работят на 1 май – международен ден на труда. 62% от работодателите, обаче, споделят че се затрудняват да плащат допълнително на служителите си при работа на официални празници.

    Това означава, че всеки 6-ти служител в България не е почивал на 1 май. 32% от фирмите, работили на Международния ден на труда, казват че са имали много работа, затова са предпочели да работят. Други 21% не желаят да развалят ритмичността си и гонят различни срокове, а допълнителен почивен ден би спънал работата на цялата фирма.

    бизнес в България почивни дни в годината официални почивни дни в България Асоциация на индустриалния капитал в България

    Оценка на новината

    0