• Българските студенти имат възможност да посочат в коя компания искат да работят

    Българските студенти имат възможност да посочат в коя компания искат да работят

    За пръв път тази година българските студенти ще гласуват за най-желания работодател в България.

    Българските студенти имат възможност да посочат в коя компания искат да работят

    За пръв път тази година българските студенти ще гласуват за най-желания работодател в България. Проучването Graduate Survey е независимо проучване, което има за цел да разбере къде българските студенти искат да работят след завършването си. Всеки студент, независимо от учебното заведение, в което се обучава, може да попълни проучването на Graduate Survey онлайн.

    Когато проучването приключи ще бъде направена и класация Топ 50 на най-желаните български работодатели. Всички университети са поканени да вземат участие в проучването, като целта е анкетата да стигне, до колкото се може повече студенти.

    Насочихме се към студентите, защото това е най-активната, свежа и креативна работна сила на пазара на труда. Българският бизнес има нужда от младите, защото именно те вливат живителна сила в икономиката на страната. Те са желани навсякъде, защото покриват сфери, където гладът за нови кадри е огромен. Искаме да разберем какво очакват студентите от компаниите, в които искат да започнат кариера. Така ще можем да изградим профил на компаниите и да разберем къде се разминават очакванията на студентите с реалните условия в компанията.“, казва Ралица Генчева, която е съорганизатор на проучването за България.

    Всяка една анкета ще бъде изпратена към желания работодател. В анкетите студентите могат да посочат защо искат да работят именно за тази компания и какво очакват да получат от нея. Освен, че анкетата ще бъде изпратена до работодателите, всеки студент ще има възможност да погледне и резултатите си.
    Анкетата ще се провежда до 19 май.

    студенти Graduate Survey най-желаните работодатели български университети български работодатели

    Оценка на новината

    0