• Българинът не е доволен от стандарта си на живот

    Българинът не е доволен от стандарта си на живот

    Масово бъгарите не са доволни от стандарта на живот, който поддържат.

    Българинът не е доволен от стандарта си на живот

    Около 60% от българските граждани биха искали подобряване на стандарта си на живот. За 1/4 от тях желаният месечен доход е поне 2 500лв.

    Голяма част от бългаите( около 54%) нямат очаквания стандарта им на живот да се подобри в рамките на следващата една година. Позитивно настроени са едва 21% от българските граждани, докато едва 16% от тях считат, че жизнения стандарт ще се влоши.

    От изследването направено от изследователски център „Тренд“ , по-младите хора са далеч по-позотивно настроени, относно ситуацията в страната, докато хората над 60 годишна възраст имат най-песимистични очаквания.

    Още една тенденция, която се забелязва е това, че все по-голяма част от българите ьзапочват да усещат сигурност за работното им място.Освен това проучването показва, че всеки пети българин има заделени пари. 

    Почти 60% от българските граждани се определят като щастливи. За най-щастливи се определят най-младите, но с напредването на възрастта процентът на щастливите постепенно спада. Тези с по-високи доходи и по-високо образование в най-големи дялове посочват, че са щастливи. Когато стане въпрос за удовлетвореност от живота, едва 10% от всички българи казват, че са изцяло неудовлетворени от живота си.

    бизнес новини Общество българите стандарт жизнен стандарт

    Оценка на новината

    0