• "Мини Марица-изток" гарантира сигурността на енергийната система в България

  "Мини Марица-изток" гарантира сигурността на енергийната система в България

  "Мини Марица-изток" ЕАД надхвърля очакванията на анализаторите за добив на въглища през през 2017г.

  "Мини Марица-изток" гарантира сигурността на енергийната система в България

  "Мини Марица-изток" ЕАД реализира добив от 30 337 319 тона въглища през изминалата 2017 година, съобщават от пресцентъра на най-голямото държавно въгледобивно дружество в нашата страна.
  Това е с 2 837 319 тона повече от плана за годината, поради преодоляването на форсмажорни обстоятелства, свързани с компенсирането на студения резерв при рекордно ниските януарски температури и на недостига на воден ресурс за производство на електроенергия от ВЕЦ. Най-голямото българско дружество за открит добив на въглища гарантира сигурността на енергийната система на страната. През 2017 година достигна върхово постижение в добива на въглища при зимни условия - 119 влака на денонощие, без аналог в историята на дружеството.
  Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов и мениджърският екип благодарят на работещите в дружеството за проявения висок професионализъм през 2017 година - 65-тата година в историята му. Гъвкавата политика на управление на мениджърския екип осигури изпълнението на заявките на контрагентите от източномаришките централи, се посочва в съобщението. Дружеството е приключило годината без просрочени плащания и изпълнява задълженията си към социалните партньори и работещите в него.
  Инженерните планове за периода 2018-2020 година имат амбициозни цели и ще подготвят дружеството за развитието му след 2020 година. "Мини Марица-изток" ЕАД се нуждае от устойчиво развитие и то е необходимо, за да има стабилност в българската енергетика, посочват от дружеството.

  България бизнес новини компании сигурност Мини Марица Изток въглища добив енергийна система

  Оценка на новината

  0