• Администрацията в Банско започна данъчната си кампания от 15-ти януари

    Администрацията в Банско започна данъчната си кампания от 15-ти януари

    Тази година община Банско започна процедурата по събиране на данъци по-рано.

    Администрацията в Банско започна данъчната си кампания от 15-ти януари

    За разлика от предходни години, когато данъчната кампания в Банско стартира на 1-ви март, но през 2018г. тя започна на 15-ти януари.

    Това ще даде възможност на всички данъчно задължени лица в общината да се възползват от удължен гратисен период от четири месеца, в който да получат 5 % отстъпка на своите задължения при тяхното заплащане в пълен размер в срок до 30 април. Промените в Закона за местните данъци и такси и внедрения в администрацията съвременен софтуер дава възможност за по-бързо и акуратно обработване на данъчните декларации и времето, в което гражданите и фирмите получават 5 % облекчение да се увеличи от два на четири месеца. Разширени са и възможностите за плащане на местните задължения - освен на каса и по банков път, те могат да се заплащат и посредством кредитна или дебитна карта през витруален ПОС терминал, както и чрез системата e-pay.
    Лицата, които подлежат на облагане с патентен данък следва да подават данъчните си декларации по образец до 31 януари на текущата година. В случаите на започване на дейността след тази дата, данъчната декларация се подава непосредствено преди започването на дейността.
    Лицата, които до 31 януари на текущата година са подали данъчна декларация и в същия срок са заплатили пълния размер на патентния данък, определен съгласно декларираните обстоятелства, ползват отстъпка 5 на сто.

    бизнес новини данъци Общество Администрация Банско данъчна кампания

    Оценка на новината

    5.00