• Стара Загора зае първо място в класацията "Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19"

    Стара Загора зае първо място в класацията "Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19"

    Стара Загора е класирана на 1 място в категорията "Малки региони на бъдещето - ефективност на разходите" в класацията "Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19" на " Файненшъл таймс"

    Стара Загора зае първо място в класацията "Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19"

    Стара Загора е класирана на 1 място в категорията "Малки региони на бъдещето - ефективност на разходите" в класацията "Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19" на " Файненшъл таймс", съобщават от пресцентъра на общината. Церемонията по връчване на наградите е била днес във френския град Кан.
    Градът е начело в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Тази година Стара Загора изпреварва Русе следвано от Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София - област, Каунас (Литва) и София-град.
    Наградата от главния редактор на списанието Кортни Фингър е получил заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова.
    За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19, дирекция fDi Intelligence на "Файненшъл таймс" използва данни, събрани чрез специалните онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.
    В проучването Стара Загора е била представена от екипа на Агенцията за регионално и икономическо развитие - Стара Загора и директорът на агенцията д-р Румяна Грозева.
    Представянето на Стара Загора на страниците на fDi Intelligence редом с градове като Франкфурт, Дъблин, Кьолн и други, е част от последователните усилия на кмета Живко Тодоров и неговия екип за оползотворяване на икономическия и инвестиционния потенциал на града за устойчиво развитие, подчертават от пресцентъра на общината.


    Източник: БТА

    бизнес новини Стара загора Общество първо място Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19

    Оценка на новината

    5.00