• През 2018г. програма "Работа" към МТСП ще обхване 96 общини

    През 2018г. програма "Работа" към МТСП ще обхване 96 общини

    Зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова обяви, че тази година по програмата "Работа" на МТСП ще бъдат обхванати 96 общини

    През 2018г. програма "Работа" към МТСП ще обхване 96 общини

    По програмата "Работа" на МТСП ще бъдат обхванати 96 общини през тази година, съобщи във Велико Търново зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.
    Тя и областният управител проф. Любомира Попова откриха дискусия, посветена на демографската ситуация, жизненото равнище и доходите в област Велико Търново.
    Целта на националната програма за обучение и заетост на безработни хора "Работа", финансирана от държавния бюджет, е да обучи и подготви за пазара на труда хора, които досега не са били интегрирани, отбеляза Султанка Петрова.
    Според нея хората в работоспособна възраст, които не страдат от заболявания и не отглеждат деца, могат да излязат на трудовия пазар и да не разчитат на социални помощи. Тя отбеляза, че това е една от посоките за решаване на демографските проблеми.
    През следващата една година чрез Агенцията за социално подпомагане се очаква да бъдат мотивирани около 400 хиляди души да излязат на пазара на труда.
    През миналата година, когато проектът е бил приложен пилотно в общини от Северозападна България, по тези програми на пазара на труда са излезли 200 хиляди души, уточни зам.-министърът.
    В програмата ще бъдат включени младежи до 29 години, хора в предпенсионна възраст, както и представители на уязвими групи без образование, трудов стаж и квалификация.
    Целта на срещите, инициирани от МТСП, е да се създаде добро взаимодействие между местните и националните институции, за да бъде реализирана програмата, посочи Петрова.

    Източник: БТА

    бизнес новини Общество МТСП програма "Работа"

    Оценка на новината

    5.00