• Столична община спечели приза за най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

    Столична община спечели приза за най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

    Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова връчи голямата награда на специална церемония в София снощи.

    Столична община спечели приза за най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

    Приза получи Столичната община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова за изграждането и развитието на Софийското метро. Това съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.
        Infrastructure Bulgaria Awards 2018 на "Градът Медиа груп" е една от най-престижните инициативи за отбелязване приноса в развитието на инфраструктурата на България. Наградите се връчват на всеки две години, като за първи път е учредена и награда на десетилетието. Специалното издание тази година се осъществява под патронажа на министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в партньорство с министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на енергетиката.
        Официален гост на събитието е била Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент.
        Номинираните проекти, участващи в инициативата, са завършени в периода 2016-2017 година и са изградени в последните 10 години - периода от влизането на България в Европейския съюз.
       Министър Павлова е акцентирала на ключовите теми, по които работи страната ни като председател, сред които запазването на кохезионната политика и темата за Западните Балкани. "Именно свързаността и инфраструктурата на региона са темите, по които искаме да дадем своя принос като Българско председателство. Те ще ускорят процесите на икономическото развитие, ще дадат възможност на младите хора да останат и живеят тук, ще дадат и повече възможности за бизнеса", е допълнила тя.
        Министър Лиляна Павлова е  пожелала на организаторите следващото издание на наградите да бъде за Балкански инфраструктурни проекти, тъй като тепърва ще се изгражда свързаността между държавите в региона.
     

    Източник: БТА

    бизнес новини Лиляна Павлова Общество Йорданка Фъндъкова софийско метро софийска община инфраструктурен проект

    Оценка на новината

    5.00