• Столична община спечели приза за най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

  Столична община спечели приза за най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

  Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова връчи голямата награда на специална церемония в София снощи.

  Столична община спечели приза за най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието

  Приза получи Столичната община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова за изграждането и развитието на Софийското метро. Това съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.
      Infrastructure Bulgaria Awards 2018 на "Градът Медиа груп" е една от най-престижните инициативи за отбелязване приноса в развитието на инфраструктурата на България. Наградите се връчват на всеки две години, като за първи път е учредена и награда на десетилетието. Специалното издание тази година се осъществява под патронажа на министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в партньорство с министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на енергетиката.
      Официален гост на събитието е била Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент.
      Номинираните проекти, участващи в инициативата, са завършени в периода 2016-2017 година и са изградени в последните 10 години - периода от влизането на България в Европейския съюз.
     Министър Павлова е акцентирала на ключовите теми, по които работи страната ни като председател, сред които запазването на кохезионната политика и темата за Западните Балкани. "Именно свързаността и инфраструктурата на региона са темите, по които искаме да дадем своя принос като Българско председателство. Те ще ускорят процесите на икономическото развитие, ще дадат възможност на младите хора да останат и живеят тук, ще дадат и повече възможности за бизнеса", е допълнила тя.
      Министър Лиляна Павлова е  пожелала на организаторите следващото издание на наградите да бъде за Балкански инфраструктурни проекти, тъй като тепърва ще се изгражда свързаността между държавите в региона.
   

  Източник: БТА

  бизнес новини Лиляна Павлова Общество Йорданка Фъндъкова софийско метро софийска община инфраструктурен проект

  Оценка на новината

  5.00