• Европейски проект за социални жилища стартира в Стара Загора

  Европейски проект за социални жилища стартира в Стара Загора

  Община Стара Загора ще изгражда социални жилища по европейски проект

  Европейски проект за социални жилища стартира в Стара Загора

  Община Стара Загора разработва устойчив и интегриран модел за повишаване на жизнения стандарт на хора в неравностойно положение с европейско финансиране, съобщават от пресцентъра на общината.
  Това е било обявено по време на публичното представяне и обсъждане на подготовката на проект "Изграждане на социални жилища в град Стара Загора".
  Проектът предвижда преустройство на сградата на ул."Мусала" 26 и обособяването на 69 съвременни социални жилища, от които 42 броя двустайни апартаменти, 19 броя едностайни апартаменти и 8 броя гарсониери.
  Проектът е включен в Инвестиционната програма на община Стара Загора по Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, на обща стойност 52 653 000,00 лева.
  С проекта ще бъдат осигурени нормални условия за живот на над 150 души. Те ще живеят в комплекс от затворен тип, с охрана, денонощно видеонаблюдение, паркоместа и др. екстри. Апартаментите ще бъдат мебелирани и ще се обитават за срок от 3 години. Ще се заплаща наем до 80 на сто от моментния наем за общинско жилище, който е 60 лева.
   

  бизнес новини европейско финансиране Стара загора Общество европейски проект социални жилища

  Оценка на новината

  5.00