• Все повече сингапурски фирми се насочват към онлайн продажбите

    Все повече сингапурски фирми се насочват към онлайн продажбите

    Правителството на Сингапур оказа подкрепа за прокарването на цифрови програми за местния бизнес.

    Все повече сингапурски фирми се насочват към онлайн продажбите

    Сингапурските компании все повече движат бизнеса си онлайн, за да се справят с прекъсванията, които Covid-19 е причинил в операциите им за тухли и хоросани.

    Дори малки и средни компании, които преди това бяха по-малко склонни да работят онлайн, трябваше да преосмислят своите стратегии, заради пандемията.

    „Преди Covid-19 можеше да има малко колебание при приемането на някои от тези стратегии за електронна търговия. Те ще кажат, че не, това отнема твърде много време. Изисква много ресурси, много инвестиции“, каза Селена Линг, главен икономист в банката OCBC.

    За да забави разпространението на вируса в пика на пандемията миналата година, правителството на Сингапур наложи т.нар. „прекъсвач“ - или частично блокиране, изискващо повечето хора да останат и да работят вкъщи. В резултат на това много търговци и производители не успяха да отворят физическите си магазини, каза Линг.

    „Много от бизнесите, дори по-малките, трябваше да се ориентират към този цифров модел. И мисля, че голяма част от политическата подкрепа също е насочена към опит да помогне на по-малките компании да приемат дигитална стратегия“, каза тя.

    Джеймс Чанг, главен изпълнителен директор на Lazada Singapore, отбеляза, че пандемията е накарала много местни марки и по-малки играчи онлайн да се адаптират към промените.

    „Всъщност пандемията наистина доведе до много осиновявания в електронната търговия. В три различни области - едната е, че много от марките са излезли онлайн и много от МСП са започнали бизнеса си онлайн“, каза той, позовавайки се на малки и средни предприятия.

    В момента водещият търговец на дребно в Югоизточна Азия Lazada помага на МСП да увеличат присъствието си в електронната търговия в града-държава.

    „За да може един предприемач да започне своя бизнес на дребно, цената за влизане е била много висока. Ако успеем да свалим бариерата пред влизането, ние вярваме, че наистина можем да насърчим и енергизираме една много по-жизнена предприемаческа сцена, която може да бъде основополагащият стълб, за да привлекат повече МСП към правенето на бизнес“, каза Чанг.

    Правителството на Сингапур оказа подкрепа за прокарването на цифрови програми за местния бизнес, след избухването на Covid-19.

    „Мисля, че Сингапур наистина подкрепяше големи и малки предприятия, особено по време на макроикономически промени като Covid-19. Местното правителство подкрепи много отпускането на заплати, помагайки за преквалификация и мащабиране“, каза Хенри Чан, съосновател и главен изпълнителен директор на местната компания за електронна търговия, ShopBack.

    Освен това средата за финансиране на електронната търговия в Сингапур се е подобрила неимоверно през последните 10 години и това е помогнало на стартиращите фирми да набират капитал и да развиват бизнеса си, според един анализатор.

    „Мисля, че едно от големите неща, които Сингапур направи, е да създаде финансова среда, която е много привлекателна за стартиращите млади фирми“, сподели Джеймс Рут, старши партньор и председател в Bain Futures, глобален мозъчен тръст в консултантската компания Bain & Company. „Преди десет години трудно бихте могли да намерите повече от няколко фирми за рисков капитал."

    Днес има много, които са в състояние да осигурят финансиране в ранните етапи на тези компании, каза той.

    „И този капитал за растеж е жизненоважен за компаниите, които са преодолели трудностите в началото и се стремят да се разширят в нови категории, на нови пазари“, добави Рут.

    онлайн пазаруване Сингапур Lazada ShopBack

    Оценка на новината

    5.00