• За да бъдете по-добри лидери – пътувайте

    За да бъдете по-добри лидери – пътувайте

    Много хора ценят въздействието на пътешествията, откъм разширяването на ума, но това е само малка част от това, което пътуванията могат да дадат на човек,

    За да бъдете по-добри лидери – пътувайте

    Много хора ценят въздействието на пътешествията, откъм разширяването на ума, но това е само малка част от това, което пътуванията могат да дадат на човек, особено за бизнесмени и лидери. Ето няколко начина, които ще ви помогнат да подобрите уменията си на лидер чрез пътешествия.
    Иновативно мислене
    В анкета на близо 600 бизнесмени и предприемачи, 94% от анкетираните са съгласни, че личните им пътувания създават здравословна конкурентна среда на работното място, а 99% се съгласиха, че културната информираност е предпоставка за успех.
    Проучването показа, че пътуванията разкриват нови хоризонти и нови перспективи за света. Лидерите стават по-отворени към новаторски и иновативни идеи и те самите започват да мислят така. Стават по-малко предубедени към новото, предпочитат разнообразните методи и се амбицират. „Пътуването те променя и променя нагласата ти за света. Помага ти да мислиш по-мащабно.” – казва Арне Соренсън, президент и главен изпълнителен директор на Marriott International.
    Осъществяване на нови връзки с хора, партньори и идеи
    Чрез пътуванията разширявате съзнанието си. Изучавате тенденциите и добрите практики. Пътуването позволява да се измъкнете от обичайното си място, за да видите как хората по света правят неща, които могат да работят и вив вашите начинания. 
    Създавате връзки. Дори в 21-ви век, където социалните медии и интернет ни държат постоянно информирани за света около нас, личният контакт все още е на почит. В проучване на Harvard Business Review от над 2000 анкетирани, 95% са категорични, че срещите лице в лице са ключови в изграждането на дългосрочни отношения. Независимо дали става въпрос за срещи, конференции или събития, пътуването осигурява безценни възможности за лична връзка, ръкостисканем, усмивка или размяна на визитни картички. 
    Пътуването, също така, позволява „лов” на идеи и дори кадри. Добавянето ан международни „играчи” и идеи към екипа си е само един огромен плюс във вашия бизнес.
    Изграждане на набор от основни лидерски умения
    Планиране. Планирането, особено на дългосрочно пътуване е един мнгоо добър, интензивен курс в областта на логистиката, HR и бюджетиране. Определянето на това, как да съчетаете работата с почивката, картографиране на служебните и лични дестинации, определяне на транспортирането, разработване на отчет на разходите, организирането за издаването на всички нужни документи у усправлението на потребностите на членовете на семейството и колегите е една страхотна тренировка за ума и проверка на лидерските качества. 

     

    бизнес бизнес новини лидер бизнес съвети

    Оценка на новината

    0