• 15 качества на умните бизнесмени (част 1)

    15 качества на умните бизнесмени (част 1)

    Какво е да си умен? Да бъдш умен е повече, от това да имаш висок коефициент на интелигентност. За да бъде човек умен, трябва да

    15 качества на умните бизнесмени (част 1)

    Какво е да си умен? Да бъдш умен е повече, от това да имаш висок коефициент на интелигентност. За да бъде човек умен, трябва да допринася, за това сам, да търси нови начини да се развие, да чете и да попива опит от останалите. В основата на интелигентността е разширяването на самосъзнанието. Умите хора са по-бързи, имат навременни и адекватни реакции, психически стабилни са. Разбира се външният вид също е показателен. Обикновено умните хора са чисти, изтънчени, харизматични и елегантни. Подготвили сме ви няколко качества, които интелигентните хора притежават. Дали сте от тях?

    1. Интуитивност

    Умните хора не разчитат само на факти, те използват и слушат интуицията си. Те са наясно с това, кога и как интуитивните прозрения идват при тях и съумяват да ги използват. Те са вътрешно настроени да взимат правилни и мъдри решения и са в състояните да видят ясно причините и мотивите на останалите. Това им помага да могат да преценят кога, с какво и към кого да се присъединят.

    2. Самосъзнание

    Умните хора са наясно с емоциите си и знаят кои са. Те познават силните и слабите си страни, личностните си качества и устояват вижданията и моралните си принципи.

    3. Огледалност

    Умните хора гледат назад и се учат от грешките и преживяванията си, не се загнездват в миналото, но знаят, че трябва да се погледнат в оглеадлото, за да могат да продължат напред в правилната посока.

    4. Креативност

    Умните хора са креативни, те никога не са доволни от едно ниво на напредък, било то за себе си или за бизнеса си. Обикновено, умните хора, биват привличани от нови идеи и иновативни възможности за действие и работа. Излизането от „зоната им на комфорт”, за тях е нещо, като гаранция за успех.

    5. Отвореност

    Умните хора приветстват различните гледни точки и са способни да видят възможностите, там където другите не ги виждат. За тях ума е като парашут, който работи най-добре, когато е отворен. Те имат страст за разрешаване на проблеми по нови и изобретателни начини и обичат да изслушват различни гледни точки и мнения за нови стратегии.

    6. Своевременност

    В много ситуации бързата реакция и вземането на правилни решения, могат да се окажат животоспасяващи. Умните хора знаят това, те умеят да преценят ситуацията и да вземат правилно решение бързо. Отлагането не е навик, който е присъщ на умните хора. Те знаят, че не бива да изпускат възможностите, а напротив, трябва да взимат каквото могат от дадена ситуация.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0