• 15 качества на умните бизнесмени (част 2)

    15 качества на умните бизнесмени (част 2)

    7. Изобретателност Умните хора са изобретателни. Могат да излязат от всяка ситуация „чисти”. Имат различно мислене и поглед над нещата, което им помага да излизат извън

    15 качества на умните бизнесмени (част 2)

    7. Изобретателност

    Умните хора са изобретателни. Могат да излязат от всяка ситуация „чисти”. Имат различно мислене и поглед над нещата, което им помага да излизат извън „рамките” и да прилагат своята изобретателност, както в работата, така и в личния живот.

    8. Независимост

    Умните хора са независими, както финансово, така и морално. Не смятат, че трябва да се уповават на чуждото мнение непрестанно. Разбира се приемат градивна критика и съвети, но анализират двете гледни точки и взимат необходимото от тях, като никога не се оставят да зависят от някой друг или от чуждото мнение.

    9. Образованост

    „Човек се учи цял живот” – Народна мъдрост. Това е принципа и на умните хора, те винаги търсят начин да научат повече, да се развиват в различни направления и да използват ума си в целия му блясък.

    10. Безгрижност

    Умните хора не вземат живота или себе си прекалено на сериозно. Те имат чувство за хумор и чувство за самоирония. Умните хора успяват да намерят баланса между работата и личния живот, така че да могат да поддържат семейството си и да се справят добре в работата си.

    11. Новаторство

    Умните хора са склонни да опитват нови неща, знаейки, че дори да не успеят с новаторското начинание, не бива да се отказват. Те приемат неуспехите си, като нови възможности, за обучение, например. Поемането на рискове е втора природа на умните хора, те са любопитни и приключенски настроени, готови са да „скочат в дълбокото” и обикновено тези рискове им се отплащат.

    12. Вяра

    Умните хора вярват в себе си, те не се отказват при първия неуспешен опит, а опитват пак и пак. Имат самочувствие, на което не изневеряват, но не го натрапват и не се превъзнасят за това, което са.

    13. Водене на записки

    „Глупавите хора помнят, умните си записват.” – Народна мъдрост. Умните хора си водят записки, записват идеите си, мечтите си, плановете си. Записват разговори, телефонни номера, имена и всичко, което може да им потрябва в по-късен етап.

    14. Щедрост

    Тук не говорим само за материална и финансова щедрост. Умните хора подаряват времето си, подаряват знанието си, любовта си. Те обичат и искат да помагат да бъдат учители, водачи, наставници, те искат да споделят опита и знанията си с хора, които искат да учат и да се развиват.

    15. Гъвкавост

    Умните хора не обичат сивото ежедневие и не желаят да бъдат в застой. Те жадуват за растеж и развитие и са готови да сменят имиджа си, марката, логото, името на фирмата си или да променят посоката си изцяло, за да продължат да се развиват и издигат в това, което правят.

    Желанието за знания и развитие прави умните хора това, което са. Те се уповават на опита си, постоянно се ограмотяват и разширяват своята обща култура, осъзнават кои са и се възползват от всички възможности, които им бъдат предоставени. Това са основни неща, с които можете да изпъкнете в работата си, да развиете бизнеса си и най-вече самите вас.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0