• Условията за бизнес в Румъния, по-добри от нашите

    Условията за бизнес в Румъния, по-добри от нашите

    И тази година, България запазва 54-тата позиция в класацията за конкурентоспособност на Световния икономически форум с общ резултат 4,32 пункта от максимално възможни 7. Страната

    Условията за бизнес в Румъния, по-добри от нашите

    И тази година, България запазва 54-тата позиция в класацията за конкурентоспособност на Световния икономически форум с общ резултат 4,32 пункта от максимално възможни 7. Страната ни изпреварва 6 страни, членки на ЕС – Унгария, Словения, Кипър, Словакия, Гърция и Хърватска и като се има на предвид, че в класацията участват общо 140 държави, всъщност можем да се похвалим с добра позиция.

    Северната ни съседка Румъния обаче, ни изпреварва с една позиция, като се класира на 53то място, също с 4,32 точки. За сметка на това, ние се представяме добре при оценката на ефективност на икономиката, която включва висше образование и кавалификация, стокови пазари, пазар на труда и финансови пазари, където се нареждаме на 50-та позиция.

    При оценяване инфраструктурата, здравеопазването и началното образвание, падаме до 68ма позиция – с 9 позиции по-надолу от миналогодишната класация.  На 133-то място се нареждаме по потенциал да задържаме и привличаме талантливи, млади хора, докато първите места заемат Швейцария, Сингапур, САЩ, Холандия и Германия.

    нов бизнес България бизнес новини Румъния

    Оценка на новината

    0