• Български предприемачи са сред най-добрите на Forbes

    Български предприемачи са сред най-добрите на Forbes

    Двама български предприемачи се наредиха сред най-успелите в социалната сфера в Европа под 30 годишна възраст, избрани от изданието Forbes.

    Български предприемачи са сред най-добрите на Forbes

    Двама български предприемачи се наредиха сред най-успелите в социалната сфера в Европа под 30 годишна възраст, избрани от изданието Forbes. Единият е Екатерина Карабашева, която е само на 26 години и е създател на мобилното приложение Jourvie. Другият е Христо Тенчев, който е съосновател на Софтуерния университет в София.

    Екатерина Карабашева създава мобилното приложение Jourvie, което е насочено към хора с хранителни разстройства, опитващи се да се върнат към нормалния си хранителен режим. Приложението предлага различни техники, като водене на хранителен дневник, както и мотивиращи стратегии, които потребителите да използват по време на възстановителния процес. Приложението е пуснато през миналата година и е било свалено над 10 500 пъти и има повече от 1500 активни потребители.

    Христо Тенчев е съосновател на първия Софтуерен университет в България, заедно с колегата си Светлин Наков. От университета вече са излезли над 33 000 студенти, получили квалификация в IT сферата и предприемачеството, а 97% от тях веднага са успели да си намерят работа по специалността. Освен съосновател на университета, Тенчев става и съосновател на компанията за видеоигри XS Software и то, когато е само на 18 години. Печалбите на компанията се равняват на 5 милиона евро годишно.

    Forbes български предприемачи Екатерина Карабашева Христо Тенчев Софтуерен университет Jourvie

    Оценка на новината

    0