• Родните IT фирми добиват световна популярност

    Родните IT фирми добиват световна популярност

    Например, компанията Telerik, вече ще работи с Progress и ще предлагат софтуерни продукти за цяла Европа, както и за САЩ.

    Родните IT фирми добиват световна популярност

    Българският IT сектор набира все по-голяма инерция. Освен, че страната ни е привлекателно място за чуждестранни инвестиции в тази сфера, множество IT фирми създадени у нас, търсят своето развитие в чужбина и завладяват нови и нови територии.

    Българската компания „Балкан сървисис“ започва разработването на собствени продукти, които ще бъдат продавани както у нас, така и на пазарите в Белгия, Швейцария, Румъния, Сърбия и др.

    Компанията IDEO, която подпомага бизнеса, чрез предлагане на специализиран софтуер също е търсена марка в различни страни по света. IDEO – България е и централен офис на Intelliants LLC, като другите офиси са в Киргизстан, Северна Корея, Грузия, и Санкт Петербург (Русия). IDEO предлага услугите си в множество държави по цялата планета.

    Русенската софтуерна компания "Силвае технолоджис", която разработва софтуер изцяло за Западна и Северна Европа, наскоро стъпи и на пазара в Холандия. Фирмата е специализирана в разработването на софтуер за други големи IT компании, като най-големият им клиент вече осем години е листнатият на финландската фондова борса разработчик Basware. Дейностите на компанията са основно свързани с изграждането на уеб магазини, уеб сайтове, уеб и мобилни приложения, но работят и в областта на CRM системите.

    Също наскоро, компанията OneBit Software, е отличена в класацията ТОП 20 на най-обещаващите доставчици на SharePoint решения. Компанията оперира успешно в Австралия, Европа и Северна Америка и предлага изцяло български продукт OneBit Survey Master, който е отличен като изключително ефективен SharePoint инструмент  за корпоративно управление на анкети.

    Разбира се, има още много компании, които печелят чуждестранни пазари. Продължавайки да се развива с тези темпове, страната ни има шанс да се утвърди като един от лидерите в световната IT индустрия.

    България IT ФИРМИ IT сектор Свят

    Оценка на новината

    0