• Гръцка компания за корабно оборудване ще отвори завод в Перник

    Гръцка компания за корабно оборудване ще отвори завод в Перник

    През 2017г. гръцката компания Lalizas ще открие официално своя завод за корабно оборудване в Перник.

    Гръцка компания за корабно оборудване ще отвори завод в Перник

    През 2017г. гръцката компания Lalizas ще открие официално своя завод за корабно оборудване в Перник.

    Компанията инвеститор Lalizas е с над 30-годишна традиция в производството на спасителна техника и корабно оборудване и продава продукцията си в 106 държави. От създаването си досега тя се занимава с производство на спасителни жилетки, като е продала близо 15 млн. за 32 години, съоръжения за дишане под вода, спасителни плотове. Производството досега се извършва само в Гърция, Италия и Китай.

    Заводът в Перник ще носи името "Оушънфендърс" и ще има няколко звена, в които ще се произвеждат различни видове корабно оборудване. В новия завод ще има седем производствени сектора, показват документи за инвестиционното намерение на компанията. Участъкът за производство на спасителни салове ще бъде с капацитет 500 броя, или 12 т годишно, като в него ще се правят отливки, ще се извършват монтаж, химическа обработка и пакетиране. Звеното за пластмасови корабни буфери ще има капацитет за 80 хил. броя класически и 100 хил. броя меки изделия на година. Производството на корабни лебедки ще се извършва в отделни подразделения за леене, коване на цветни метали, механична обработка и монтаж и отделение за химическа преработка. Неговият капацитет ще бъде общо 100 хил. корабни лебедки годишно.

    До този момент, в завода са инвестирани над 6 млн. лв, като се очаква общата инвестиция да достигне 10 млн. до края на годината. Очаква се в него да заработят около 200 служители.

    завод Lalizas Перник Корабно оборудване

    Оценка на новината

    0