• 82-ра позиция за България по предприемачество в света

    82-ра позиция за България по предприемачество в света

    Резултатите от годишната класация на Глобалният институт по предприемачество и развитие показват, че от 137 държави, България се нарежда на 82-ра позиция в общата класация и 38-мо място в регионалната класация за Европа.

    82-ра позиция за България по предприемачество в света

    Резултатите от годишната класация на Глобалният институт по предприемачество и развитие  показват, че от 137 държави, България се нарежда на 82-ра позиция в общата класация и 38-мо място в регионалната класация за Европа. След нас остават само още 3 държави.

     Тези данни не са изненадващи, защото българите, които се занимават с предприемачество са едва 3.5%. Над 50% от глобалния индекс формират индикаторите на GEM, останалите проучвания са от други международни институции. България е включена за първи път в доклада на GEDI за 2017г. така, че все още не може да се каже дали предприемаческата среда се подобрява.

    За сравнение преди 2 години България е заемала 44-та позиция, а през 2016 г. сме били на 46-то място в класациите на  GEDI.

    В класацията на световен мащаб за трета поредна година е САЩ е на първо място, а седем от западноевропейските са с най-висок индекс.

    България предприемачество

    Оценка на новината

    0