• 34% от българите имат желание да станат предприемачи

    34% от българите имат желание да станат предприемачи

    Според годишен доклад за предприемачество двадесет процента от българите са убедени, че притежават качества за създаване на собствен бизнес, а 34% имат желанието да станат предприемачи.

    34% от българите имат желание да станат предприемачи

    Според годишен доклад за предприемачество двадесет процента от българите са убедени, че притежават качества за създаване на собствен бизнес, а 34% имат желанието да станат предприемачи. Една четвърт не биха се отказали от намерението си да започнат собствен бизнес, ако семейството и приятелите им се опитат да ги разубедят. Средно 47% от европейците изразяват желание да станат предприемачи.

    Изследването е проведено от Gfk през 2016 година  - от април до юни. Интервюирани са над 50 000 мъже и жени от 45 държави на възраст между 14 и 99 години. За втора поредна година България е участник в проучването.

    Сравнение с 2015 година с 5% се е увеличил броя на българите, които имат позитивна нагласа към предприемачеството. България е в групата на държавите с най-ниски стойности по този показател. В тази група са и Испания (62%), Словакия (58%), Румъния (52%) и Турция (42%). В Норвегия са отчетени най-високи позитивни нагласи към предприемачеството – 96%. Виетнам, Дания и Швеция се нареждат след това с от 95% до 93%.

    предприемачество собствен бизнес

    Оценка на новината

    0