• Sea Harmony ще представя страната на Chivas The Venture

    Sea Harmony ще представя страната на Chivas The Venture

    Sea Harmony  е българският финалист на международния конкурс Chivas The Venture.

    Sea Harmony ще представя страната на Chivas The Venture


    Sea Harmony  е българският финалист на международния конкурс Chivas The Venture.
    Стартъпът е с идея за спасяване на океаните и моретата чрез изграждане на вертикални ферми за миди. Проектът на компанията се казва Pisa Reef и се пребори с още трима български представители.

    На финала на конкурса Chivas The Venture, Sea Harmony ще се състезава с още 31 стартъпи от целия свят. Финалът ще се проведе през лятото в Лос Анджелис. Конкурсът има за цел да насърчи младите предприемачи да стартират и развиват успешни бизнес идеи.
    Наградният фонд е 1 млн. долара.

    Малко повече за Pisa Reef
    Sea Harmony разработват вертикални ферми за миди, които ще спомогнат за поддържане на баланса в крайбрежните води. Това ще насели „мървите зони“, които са факт в следствие от замърсявания, ерозия и химикали. „Всички сме част от този проблем. Неустойчивите ни практики унищожихме 72% от планетата, на която живеем. Както всеки от нас е част от проблема, така и всеки може да вземе участие в решението.“, казва екипът на Sea Harmony. Фермите за миди ще населят по естествен път „мъртвите зони“.

    Боян Бенев, който е част от журито на Chivas казва, че всяка година количеството на проектите, които участват в конкурса, на местно ниво, се увеличават. Качеството също достига високи нива. В журито участват още няколко български предприемачи, представители на фирми като „Мусала софт“, издателска къща „Жанет 45“, рисков инвестиционене фонд „NEVEQ“ и други.

     

    Chivas The Venture Sea Harmony Pisa Reef екологичен баланс в моретата ферми за миди

    Оценка на новината

    5.00