• Българското универсално зарядно Chargest е едно от най-добрите на пазара

    Българското универсално зарядно Chargest е едно от най-добрите на пазара

    Българският проект Chargest за създаването на универсално зарядно е събрал 900% повече инвестиции от очакваното.

    Българското универсално зарядно Chargest е едно от най-добрите на пазара

    Българският проект Chargest, за създаването на универсално зарядно е събрал 900% повече инвестиции от очакваното. Малко под 100% от подкрепилите проекта са чужденци.
    Зад проекта стоят Венимир Димов, Георги Стоилов и Христо Венелинов.

    Идеята е на Христо. Той е завършил в Англия и там се сблъскал с един проблем. Тъй като стандартът в Англия е друг, са му били нужни много повече преходници само, за да зареди телефона си. Така стигнал до идеята, че ако той има такъв проблем, вероятно има и други, които също го имат.

    По проекта са работили дизайнери и инженери, както и тримата предприемачи. Резултатът е едно компактно устройство, което е съвместимо с всички световни стандарти. Най-голяма подкрепа Chargest получава от американския пазар. Канада и Англия също проявяват интерес към проекта. 

    Бившият външен министър Соломон Паси, коментира, че стандантизирането, което се случи преди 10г., на зарядните за телефони е спестило на света тонове вредни емисии и електронни отпадъци.
    „Ние направихме политиката, те направиха технологията.”, казва Паси.

    Зарядното ще може да се ползва с всеки смартфон, ползващ Android или iOS система. Устройстово представлява компактен адаптор, който може да се позлва за зареждане и на смартчасовници, лаптопи, портативни колони и други.

    Най-големият плюс на Chargest е, че той може да зарежда до 5 устройства наведнъж като има и опция за безжично зареждане. Вградени са 3 USB порта, както и допълнителна батерия от 6300 mAh. Всички тези функции превръщат устройството е един от най-добрите продукти на пазара в тази сфера.
    Продажбите ще започнат през май тази година, а цената за устройството и допълнителната батерия ще бъде около $120.
     

    зарядно универсално зарядно Chargest

    Оценка на новината

    0