• Analizator.bg e платформа, която свързва хората с еднакви интереси

    Analizator.bg e платформа, която свързва хората с еднакви интереси

    Добрин Йорданов е създател на онлайн платформата Analizator.bg, в която всеки от нас може да зададе въпрос

    Analizator.bg e платформа, която свързва хората с еднакви интереси

    Добрин Йорданов е създател на онлайн платформата Analizator.bg, в която всеки от нас може да зададе въпрос, да отговори на чужд такъв, да намери хора, които мислят като него или да види с колко хора съвпада неговото мнение.

    Analizator.bg е един от финалистите на конкурса Rinker’s Challenge. Платформата е с идея да изпълнява функцията на социологическите агенции, но е безплатна и насочена към всички.
    „Освен чисто полезното, платформата е развлекателна. Ако зададеш своя въпрос и отговориш на чужди такива, алгоритмите ни изчисляват какъв процент от отговорите ти е еднакъв с този на другите хора.“, обяснява Добрин.

    Оказва се, че мъжете и жените ползват платформата различно. Жените обикновено сравняват своите отговори с тези на приятели, докато мъжете търсят непознати жени, на тяхното мнение, с които да комуникират.
    „Не съм замислил платформата с това приложение, но осъзнавам, че може да се ползва и така.“, смее се създателят.

    Екипът наблюдава огромен интерес от страна на потребителите. Средно един човек прекарва в платформата 30-40 минути на влизане. Общо 400 реистрирани потребители са дали над 20 000 отговора на различни въпроси.
    Това, което Analizator.bg цели е да свързва хората, движещи се в едни и същи води. Ако например Ви интересува коя е най-харесваната книга през 2016г., със сигурност на въпроса Ви ще отговорят хора, които се интересуват от това.

    Платформата е социална. Тя работи в три направления – натрупване на знания, в замяна на Вашите, запознанства с хора, които имат същите интереси и получаване на отговор, който Ви интересува.
    „Хората са единствените същества, които задават въпроси. Ако ти зададеш въпрос, значи мислиш, че човекът отстреща знае нещо повече и неговото мнение е интересно за теб.“, казва Йорданов.

    Rinker's Challenge Analizator.bg онлайн платформа за анализи

    Оценка на новината

    0