• Технологичен "Оскар" за българската компания Chaos Group

    Технологичен "Оскар" за българската компания Chaos Group

    Неотдавна Ви разказахме за Владимир Койлазов и Петър Митев, които бяха номинирани за технологичен „Оскар”.

    Технологичен "Оскар" за българската компания Chaos Group

    Неотдавна Ви разказахме за Владимир Койлазов и Петър Митев, които бяха номинирани за технологичен „Оскар”. Днес тази награда вече е факт.
    Двамата са разработили софтуер, чиято цел е да създава декори за филми, които да изглеждат реално. Във филмът The Walk, например, гледката към Манхатън е изцяло генерирана с V-Ray – продуктът на Петър и Владо.

    Chaos Group е генерирала над 26 млн. лв. приходи към 2015г. Компанията функционира от края на 90-те години и непрестанно работи по своя проект. „15 години пот и сълзи дават резултат. Някой е видял, някой е забелязал.”, споделя Койлазов.

    Технологичният „Оскар” не се връчва за постижения през изминалата година, а за цялостен принос в киноиндустрията. Двамата лаурети бяха предварително заявени, но това едва ли е отнело от вълнението при получаването на наградата.
    Филмите „Аватар”, „Игра на тронове”, „300” и много други заглавия са правени с помощта на българския V-Ray.

    Софтуерът работи в помощ на цялата индустрия. „Не се харчат милиони, на никой няма да му хвръкне главата, защото е забравил да заснеме нещо, режисьорът е доволен, продуцентът е доволен и накрая всички ние сме доволни.”, казва Петър.

    Chaos Group ще продължи да работи по оптимизирането на своя продукт, за да го направи още по-добър и все повече продуценти и режисьори да видят неговите качества.

    Chaos Group V-Ray технологичен "Оскар" софтуер в киноиндустрията

    Оценка на новината

    0