• Българска игра учи децата на основни предприемачески принципи

    Българска игра учи децата на основни предприемачески принципи

    LeadersPlay е българска компания, която се занимава с обучението на деца от 1 до 12 клас.

    Българска игра учи децата на основни предприемачески принципи

    LeadersPlay е българска компания, която се занимава с обучението на деца от 1 до 12 клас. Обученията се осъществяват чрез метода на игровизацията. Той кара децата да бъдат главни действащи лица по време на обучението и следва определена тематика. Благодарение на този метод децата лесно усвояват теорията чрез практика.

    Компанията предлага обучения по предприемачество, финанси и изграждане на лични качества. Трите предмета са подходящи за различни възрасти. За най-малките е предвидено обучението по изграждане на лични качества. Това е правилен подход, защото именно във възрастта от 7 до 11 години децата изграждат своя характер.



    Децата между 10 и 13 години могат да вземат участие в класовете по предприемачество и финансова грамотност, където ще научат успешни модели, представени по-лесен и достъпен начин. За по-големите е предвидена специална Академия по лидерство, предприемачество и финанси, която разяснява успешните бизнес тактики и придобиването на умения и знания за създаването на успешен бизнес и реализирането на идея.

    Основателката на компанията – Гергана Грънчарова, казва че при голяма част от децата в ранна възраст се наблюдават лидерски качества, които е добре да се развият. Академията ги учи на толерантност, работа в екип и увереност.

    Обученията се провеждат всяка седмица и трaят по 2 астрономически часа. Цената е 399 лв. за три месеца. В момента курсовете се провеждат само в столицата, но Гергана планира да развие Академията и да провежда обучения в цялата страна.



    Как работи LeadStreet?
    Всъщност най-малките (децата от 7 до 12 години) се обучават посредством игра, в която те са главните герои. Това е мобилна игра, която учи децата да бъдат активни в заобикалящата ги среда, както и на основни предприемачески принципи. Най-важният урок, който децата научават по време на играта е това, че всяко тяхно решение води до някакво последствие и за това добрата стратегия е важна.

    Всеки от шесте героя в играта има собствена цел, характер и качества. Целите са свързани с ресурсите в играта – бизнес, време и забава. Задачата на децата е да преценят кой ресурс ще доведе до крайната цел на героя.
    Компанията планира да пусне и бордова игра съвсем скоро.

    LeadersPlay LeadStreet обучения по предприемачество за деца

    Оценка на новината

    5.00