• Как един бизнес преодолява трудностите

    Как един бизнес преодолява трудностите

    Vanilla Kitchen е едно от онези страхотни места, от които не ти се иска да си тръгваш.

    Как един бизнес преодолява трудностите

    Vanilla Kitchen е едно от онези страхотни места, от които не ти се иска да си тръгваш. Мястото е собственост на Ваня Иванова, която по образование е строителен инженер, а по професия – сладкар.

    Сладкарницата има дълга история. Първоначално Ваня започва да приготвя сладкиши у дома и да черпи приятели и съседи. Явно ѝ се отдава, защото хората започват да правят поръчки. След време Ваня напуска работата си, защото Vanilla Kitchen се разраства и вече има подходящо помещение. Ваня инвестира 25 хил. лв.

    Помещението е на главна софийска улица, обзаведено е с вкус и вътре е много уютно. По това време в сладкарницата се предлагат само веган десерти без яйца, сметана и масло. Ваня се радва на страхотен успех. Хората харесват продуктите ѝ и тя вече е създала мрежа от постоянни клиенти.

    След известно време, обаче, хазяите на заведението молят Ваня да напусне. Всичко става в рамките на дни. Ваня намира помещение в Дианабад, но то се нуждае от ремонт, а и от ново оборудване. Собственичката инвестира 30 хил. лв.
    Новото помещение е малко, но екипът се справя. Всеки уикенд се организират тематични събирания и хората проявяват интерес.



    Някъде по това време Vanilla Kitchen се отказва от веган десертите. Продуктите продължават да са чисти от български доставчици, не се позлват консерванти, аромати и подсладители, а всички рецепти са авторски.
    След време екипът отново се мести, но този път по свое желание. Новото помещение е в Дианабад и е много по-голямо. Обектът е сертифициран като производствен и дава възможност за износ на продуктите извън България.

    Сладкарницата предлага торти, браунита, кексове, трюфели и други. Бебешките торти са много търсени. Те не се съдържат ядки и шоколад, а кокос, ябълки и стафиди. В менюто има лакомства и за хората с непоносимост към ядки и глутен.
    Продуктите на Vanilla Kitchen могат да се намерят в бензиностанции, биомагазини, в един бар в Банско и в два магазина в Бургас. Една специална бисквитка от Vanilla Kitchen, пък може да бъде открита в Costa caffee.



    В момента Ваня отглежда своята малка дъщеричка и е поверила бизнеса си на екипа, който се справя много добре. Бъдещите планове на компанията включват закупуване на стара къща в центъра на София, където Ваня да декорира, както иска, а помещението в Дианабад да остане само производствено.

    натурални продукти Vanilla Kitchen веган десерти български предприемач

    Оценка на новината

    5.00