• Tritan Studios създават историческа образователна игра

    Tritan Studios създават историческа образователна игра

    Tritan Studios е българска компания, разработваща компютърни игри.

    Tritan Studios създават историческа образователна игра

    Tritan Studios е българска компания, разработваща компютърни игри. Еньо Зяпков и Божидар Бакев са приятели и освен това много обичат компютърни игри. Двамата решават да станат партньори и започват да работят по различни проекти. Влагат собствени средства и искат да си партнират с други компании, разработващи компютърни игри, но скоро разбират, че това не е правилният път. Нужен им е собствен проект и собствен екип. Към момента Еньо Зяпков, Божидар Бакев, Радостин Стойчев и Иван Фортунов са партньори в Tritan Studios.

    Най-новата игра от компанията – Pillars of History е автентична историческа игра, базирана на загадки. Момчетата са установили, че младежите не се интересуват достатъчно от история и от четене. Така се разжда образователната игра. Тя обаче, се фокусира върху един определен период – 700 г. сл. Хр., един много богат на исторически събития период.
    В играта има седем персонажа и всеки от тях има различна история. Сред тях са славяни, византийци, българи и един тракиец.

    Всичко в играта – от персонажите до малките предмети по пътя, е напълно уникално. По тези неща работят художници, копирайтъри, програмисти и други. Скоро екипът ще бъде допълнен с още няколко човека, за да се предложат още по-качествени продукти.
    Pillars of History е напълно достоверна. За да стане такава, обаче екипът се е консултирал с историци, професори и други. В играта няма никакви магии и фантастични събития. Тя е базирана изцяло на исторически събития, случили се в страната. Което означава, че всеки от нас може да научи историята на България, докато просто се забавлява.
    В близко бъдеще екипът планира да пусне играта и за конзоли.

    Екипът вече има зад себе си няколко игри за деца. Този опит е помогнал много при създаването на Pillars of History. Играта със сигурност ще пожъне голям успех.

    компютърни игри Pillars of History Tritan Studios образователна компютърна игра

    Оценка на новината

    0